Nu är det äntligen dags för pulledpork som jag hintat om i flera dagar. Smaksätt köttet som du själv vill egentligen – det går att variera på en hel massa olika sätt
Vilket är ditt favoritrecept på pulledpork. Som ni ju kanske redan vet är det ”äppelvecka” den här veckan på bloggen och idag är det dags att dra fram en gammal favorit
När fläskläggen är färdig ska köttet vara mört och falla av benet. Blanda innehållet i stekpannan med buljongen och häll i lite av blandningen i botten på lergrytan
Den härliga rökiga smaken och hettan från chilin som sammanstrålar med sötman från honungen. Gjorde en variant på pulledpork idag men det blev inte riktigt som jag tänkt mig
– I tortillas bröd med grönsaker (fotot). – som fyllning i brunchmuffins. Dra isär köttet med en gaffel. Jag kan dock avslöja att det inte ens kommer in på min topplista över favoriträtter, och det är nog därför jag helt missat att blogga om det
Bara att blanda såsen och lägga den tillsammans med en köttbit i en gjutjärnsgryta, sätta in den i ugnen på morgonkvisten på låg värme och sen göra vad man vill resten av dagen för att sedan komma hem på eftermiddagen och plocka ut grytan
Oftast serverar jag pulledporkmed sallad och kebabsås. Rör ner lite av skyn från grytan i det dragna köttet så att det inte blir så torrt och dessutom får köttet god smak från skyn
Smaka avmed salt och peppar. Häll av vätskan, sila och spara. Pulledpork. Krossa alla hela kryddor i en mortel och blanda med muscovadosugar och de malda kryddorna till en rub
Ni som inte hört talas om denna rätt förrut så är det helt enkelt en bit fläskkött som täcks med en marinad och tillagas i ugnen på svag värme lääääänge så det blir otroligt mört att man bara drar isär det
Pulledpork har ju blivit supertrendigt och vi ville också prova på detta till sist, inte minst för att det låter himla smidigt att stoppa in maten i ugnen på morgonen och sedan inte göra något fram tills middagen är färdig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.