Pulledpork görs vanligtvis på FLÄSKkött men då jag bunkrat upp med NÖTbog i kylskåpet bestämde vi att använda det istället, det är ett mycket magrare kött – vilket gör att det lätt blir torrt
Häll över såsen, oljan och kryddorna och gosa runt med köttet. Lägg köttbiten i en gryta som tål ugn. Som jag berättade häromdagen så skulle jag göra en pulledpork i söndags
Dra isär köttet med en gaffel. Men nu när jag började titta på recept i kategorin Slökokning/Slow cooker, så insåg jag att det kanske är på tiden att vi lägger in det här
Bara att blanda såsen och lägga den tillsammans med en köttbit i en gjutjärnsgryta, sätta in den i ugnen på morgonkvisten på låg värme och sen göra vad man vill resten av dagen för att sedan komma hem på eftermiddagen och plocka ut grytan
Lägg den sedan i en gjutjärnsgryta (med lock) som du hällt oljan i. Det är många högtider som firas just på våren och man har kanske en liten matbjudning i samband med det
Ni som inte hört talas om denna rätt förrut så är det helt enkelt en bit fläskkött som täcks med en marinad och tillagas i ugnen på svag värme lääääänge så det blir otroligt mört att man bara drar isär det
Gnid in köttet noga runtom och lägg i en ugnsfast form med lock som tål ugn. Mikael uttryckte att detta var minsann det godaste kött han någonsin ätit och jag kan faktsikt bara hålla med, så himla mört och saftigt
Servera medhamburgerbröd, avokado, löken från grytan och mer barbequesås. Vi gjorde vår egen Babequesås LCHF och hamburgerbröd LCHF till och använder man dem så blir rätten garanterat LCHF
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.