Gjorde ju Sloppy Joes härom dagen, köttfärsröra i hamburgerbröd, och kom att tänka på att jag även har ett recept på pulledpork burgare med god aioli och tomatsalsa
Pulledpork1,2 kg fläskkaré i bit3 dl BBQ sås med lite rökig smak2 dl vatten3 msk oxfondSaltPepparChilipulverPaprikapulver2 gula lökar (klyftade)2 vitlöksklyftor (delade) Gör så härTvätta köttbiten i kallt vattenKrydda med salt, peppar, paprika och chilipulverBadda in ordentligt runt omLägg karrén i en ugnstålig gryta tex en stek eller lergryta. Lägg i löken / vitlökenBlanda BBQ sås, vatten och fond och häll över köttetSätt in grytan med lock på i ugnen ca 9 timmar på 110 grader Köttet ska falla sönder i trådar, då är det klartTomatsalsa200 g körsbärstomater (delade i 4 delar)1/2 rödlök (hackad)1 lime (rivet skal)1/2 dl färsk hackad persiljaSaltPepparGör så härBlanda ihop alla ingredienserna i en bunke LimeaioliStor sats 2 pressade vitlöksklyftor1 msk limesaft1 msk dijonsenap1 helt ägg2 dl neutral rapsolja1 tsk rivet limeskalSaltPeppar Gör så härAlla ingredienser ska hålla samma temperaturLägg alla ingredienser i en hög skål och och sätt ner stavmixern i bottenKör tills aiolin gått ihopAiolin kan förvaras 1 vecka i kylskåpTill servering är ca 2 msk/portion lagomStek hamburgerbröden i en stekpanna med smör tills de fått en fin ytaLägg sallad, aioli, pulledpork och tomatsalsa i bröden 1,2 kg fläskkaré
Som jag berättade häromdagen så skulle jag göra en pulledpork i söndags. Det har cirkulerat runt en del recept på pulledpork i matbloggsvärlden men jag körde på Tina Nordströms recept som hon körde i sitt nya program "Tina på besök"
Pulledpork var något jag aldrig hört talas om innan jag läste om det hos Linda som har Kryddburken. Lät himla gott så receptet sparades och idag har vi testat
Pulledpork är för dig som inte vet typ världens godaste och världens möraste kött. En dragen gris. Det låter väl som ett spännande söndagsrecept, men det skapar samtidigt onekligen en massa frågor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.