1 kg
lammstek1 gul lök2 vitlöksklyftor1 dl äppelmos5 dl torr cider2 tsk dijonsenap2 tsk riven färsk ingefära1 tsk salt1 tsk svartpepparen nypa chilipepparca 20 sparris 100 g färsk getost, smulad
Picklade rädisorca 10 rädisor, gärna blandade färger½ dl ättiksprit (12%)1 dl strösocker1 ½ dl vatten
Myntasås3 dl hårdpackad mynta1 dl hårdpackad persilja1 vitlöksklyfta, skaladfinrivet skal från ½ citron2 msk färskpressad citronca ½ dl olivoljasalt och svartpeppar
Till lammet åt vi en avokadosallad med fetaost, picklad rödlök, granatäpplen och nigellafrön. För omväxlings skull så är det inte lammstek som ligger på våra tallrikar, det är ju annars en inte helt ovanlig syn här i Mårtenssons kök (letar ni recept på det så skriv in lammstek i sökrutan så dyker våra olika recept upp där), här har vi istället lammskivoroch dom kommer från bogen
Pulled lax. Smaka av med chiliflakes, salt och peppar. Skiva rödlöken tunt och lägg i en skål. Servera laxen tillsammans med picklad rödlök, salsa, nachochipsoch sallad
Pulledlamm. När vi kom fram till Lycksele i torsdags hade Robert förberett en fantastiskt god lammgryta som vi åt på lantbröd tillsammans med sallad, rödlök, tomat, srirachamajonnäs och röd spetskål
Att göra pulledlamm är något vi faktiskt inte har testat förr, men när herr M får för sig att prova något så är det bara att göra ett försök och detta var ett alla tiders lyckat sådant
Jag smiter in här lite emellanåt och försöker uppdatera er med lite godsaker. Som tillbehör till vår stora sallad hade jag gjort dessa pickladerädisor, ett riktigt gott tillbehör
Lammfilen marinerade jag i vitlök, rosmarin, balsamvinäger salt, peppar och lite honung. Alla dessa människor som är aviga till lamm, vart har de fått de ifrån
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.