Jag kokade ihop en supersmarrig, kladdig och klibbig barbequesås, som jag sedan vände ner kycklingen i, och helt plötsligt hade jag fått fram pulled barbeque chicken på nästan ingen tid alls (i jämförelse med om jag hade lagat kycklingen själv)
(I originalreceptet är det PulledChicken BBQ som är en nyhet, missa inte. Hej mina matglada vänner, här kommer ett recept från Kronfågel som kommer att göra fredagsmiddagarna riktigt festliga och till veckans höjdpunkt vad det gäller smakupplevelser
Gnid in karrén med salt och vitpeppar, lägg den i en lämplig gryta/kastrull. Tärna morötter, rotselleri och gul lök och lägg dem tillsammans med vitlöken runt köttet
Ät din pulledchicken med valfria tillbehör – mitt tips är att tänka tacos och då med färsk lökhack eller picklad rödlök, gräddfil eller matyoghurt, salsasås och guacemole och grönsaker som exempelvis paprika och majs till
Jag ville ha en macka som var en god blandning mellan Sverige och USA och tänkte. Jag använde Hunts bbqsås för att den har en rätt markant vinägersmak, om man istället tar t ex Sweet Baby Rays så kommer det att bli bra sött och då kan man behöva ha i lite vinäger för att balansera smakerna
Gjorde Pulledchicken igen, något annorlunda men ändå väldigt likt förra gången. Den här gången körde jag i en ugnsform med folie som lock, och hackade löken grövre så det gick att sila bort från såsen
Pulledchicken är kyckling som varit inne i ugnen på låg värme och lång tid. Där har den legat i en barbecuesås som sjunkit in i kycklingen och ger den en så underbar smak
När jag lagar såsen lagar jag alltid dubbel sats, tar lika lång tid och sedan kan man frysa den till nästa gång man är sugen på Pulledchicken eller pulled pork
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.