1 salt
och pepparRosta solrosfrön i torr stekpanna på medelhög värme. Rör om hela tiden så att de får ljust brun färg runt om. Låt dem svalna lite. Skala morötterna och riv dem på rivjärnets största hål. Lägg dem i en salladskål. Blanda olivolja och citronsaft, pressa eller riv i vitlök. Smaka av med salt och peppar. Häll dressingen över morötterna, häll på solrosfrön och blanda om ordentligt. Klipp gärna några basilikablad i tunna strimlor över salladen.
1 gurka. 1 tsk salt. 1 msk citronsaft. 2 msk olja. Svartpeppar. Chiliflakes. Riv gurkan på rivjärnets grövsta. sida eller använd en grönsakssvarv om du har
Jag testade att göra en twist på den klassiska treveckorssalladen, recept på den hittar du HÄR. Jag gjorde den med rödkål denna gång och smaksatte dressingen med senapsfrön
1 kg vitkål. 800 g morötter. En halv purjolök eller en rödlök150 g. 1 röd paprika. 1 grön paprika. Dressing. 1,5 dl vinäger (tex vit vinäger eller äppelcidervinäger)
mogna mango. 1salladslökar. 1liten bit färsk chili, styrka efter egen smak. 1lime, pressad. 1svartpeppar1. Skär mangon i bitar, strimla salladslöken och finhacka chilin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.