Skär oxkinderna i stora grytbitar. Det fina med den här klassiska rätten är att beskan och sötman i morötterna spelar så väl med de lena, djupa, umamismakerna i köttet
Bryn en yta på köttet så hastigt som möjligt och på så hög värme som möjligt (lättare med olja). Mycket av smaken sitter i det brända i pannan, lös upp det med stekspaden
Bryn en yta på köttet så hastigt som möjligt och på så hög värme som möjligt (lättare med olja). Mycket av smaken sitter i det brända i pannan, lös upp det med stekspaden
Ta upp fisken med hålslev och arrangera den snyggt i en form. Kyl hela anrättningen, garnera med dillvipporna och servera med några goda, kalla fisksåser (se "Fisksåser" under "Förbereda Fisk"
Skala morötterna och skär i stora bitar. När grönsakerna har kokats mjuka, använd sleven och eventuellt en gaffel för att mosa vitlöksklyftorna och bitarna med morot
Hacka lök och vitlök och stek hacket mjukt i fett på medelvärme i en stor gryta. Om den fortfarande är i ett stycke med "silverhinnan" kvar så ska den putsas bort så att du har två bitar, en lite större än den andra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.