Den här gången gjorde jag en enkel variant avlufttorkad salsicca. korv, salsiccia 30 procent fett. Griskött med 30 procent fett (bog och fett), 25 gram salt och 5 gram krossad svartpeppar för varje kilo kött
Lägg en klick crème fraiche på skinkskivorna och toppa med en klyfta av frukten. Lägg skinkan på en plåt med bakplåtspapper och torka i övre delen av ugnen ca 8 min. 8 skivor lufttorkad skinka
Jag fortsätter göra mina glutenfria pajdegar med bas av bönor eller kikärtor. Idag tänkte jag bjuda er på en riktigt god glutenfri paj med salsiccia och spenat som fyllning
Skölj av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad lök, skalad morot i bitar, ska-lad rotselleri i bitar, vitpeppar, lagerblad, timjan och persilja i en gryta eller tryckkokare
Tjälknöl är nog något av det lättaste i matväg, det lagar sig själv i ugnen över natten. Tillbehören kan man avancera efter smak, tid och vad man har hemma
Torka av köttet och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Koka upp coca-cola, rivet skal och pressad saft av apelsin, rosmarin, svartpep-par, hackad ingefära, skalad och skivad vitlök, salt och balsamicovinäger, i en gryta eller tryckkokare
Revbensspjäll av Lamm. Mitt lamm köpte jag uppe i Huså i höstas, byn ligger på baksidan av Åreskutan. Djuren är av rasen Åsenfår, som är en gammal allmogeras
Häll avpastavattnet och häll pastan direkt ner i såsen och blanda om. 4 färska salsicciakorvar. 4 port pasta, avfavoritsort. olivolja, till stekning 3 klyftor vitlök smör, till stekning 4 färska salsicciakorvar 2 dl vispgrädde 3 dl passerade tomater 2 msk tomatpuré 1-2 dl vitt vin några kvistar oregano några kvistar timjan 4 port pasta, avfavoritsort salt och nymalen svartpeppar några kvistar persilja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.