Torka av köttet och bryn det runt om i en stekgrytamed olja. Smaka av med salt och peppar. Skala och skär lök, morötter och vitlök i bitar och lägg i grytan tillsammans med krossade tomater, vin, vatten, rosmarin, citronzest, lagerblad, salt och peppar
(Här kan du experimentera med vilka kryddor som du än tycker bäst om) Pensla båda sidor av vardera skiva kött med kryddblandningen och lägg i den ugnsfasta formen, ex lergryta eller järngryta, viktigt att den har ett lock på
Lägg över köttet i en stor gryta tillsammans med marinaden. Grytan lagade herr M till på fläskkarré, kanske inte den allra vanligaste biten kött när det är gryta som står på menyn men det betyder för den sakens skull inte att det inte blir bra - för det blir det
Vill du hellre äta kyckling så hittar du en lika snabb gryta om du klickar på bilden nedan. Framöver våren kommer jag därför att dela med mig av lite snabblagade rätter på sånt som kan förekomma hemma i mitt kök till vardags
Lägg karrén i formen med grönsakerna. ca 1,25 kg benfri fläskkarré. Täck den med aluminiumfolie och låt den vila i 10-15 minuter,. Smaksätt såsen med soja, gelé, salt och peppar ca 8 portioner. ca 1,25 kg benfri fläskkarré
Fördelen med att göra den typ av pulled pork i grytamed vätska är att du får en riktigt god såsbas, antingen för att servera till steken eller frysa in som soppbas
Bryn fläskfilén på hög värme i en gryta. Vi blev bjuda på denna goda lchf rätten i Lördags. Funkar fint att äta ris till om man vill ha kolhydrater till
Bryn det på båda sidor i en stekpanna med smör och lägg över det i en gryta. Fräs bacon och purjolök tills baconet börjar få färg och lägg över i grytan
Efter lite funderingar och vånda så beslöt jag mig för att bjuda på en fläskfile gryta. Jag skulle få långväga besök och ville servera något gott till middag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.