04.30 på
vardagarna :) Jag gillar att hålla rutinerna även på helgen, annars är det lätt att man sover för länge, missar måltider, blir sugen och sedan äter en massa skräp.
2
port
4
våfflor
1
dl
2 msk
mandelmjöl
2-3 msk
St
2/3 tsk
bakpulver
1 helt
ägg + 4 vitor
2 msk
äppelmos
Mixa ingredienserna med en stavmixer tills du får en slät kräm.Kaneläpplen
Tröttsamt men jag förstår att det är för att jag är lite nervös och tänker mycket på tävlingen i ochmed att jag lagt ner så mycket tid och energi på förberedelserna
Jag och min sambo David åkte till Gävle redan i fredags för att åka till Proteinbutiken för att hämta lite bars och drickor som de var snälla nog att sponsra oss med
Ställ formen och resten av mördegen i kylen medan du gör fyllningen. Skala och skiva äpplena tunt. Strö försiktigt på valfri mängd kanel jämnt över äpplena
Skala och skär äpplena i små bitar och blanda ihop dem med sockret och kanelen. Jag använder mig av Granny smith-äpplen eftersom jag tycker om när det fortfarande är lite syrligt även efter att man har haft på kanel och socker och att de blir trevliga i konsistensen när det är tillagade i ugnen
Servera de varma äpplena i en djup tallrik med en rejäl kula glass. Smaka av med en nypa salt. Karamellisera sockret i en stekpanna och tillsätt sedan äpple
Bullarna ska stå med snittytan åt sidorna om du ska göra gifflar. Solen strålar och trots att jag är genomförkyld så känns det som att det kommer bli en toppendag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.