Samtidigt passade jag på att göra mig av med lite andra julrester också, purjo som blivit kvar efter sillinläggning, en bit Brie efter julens ostbricka, några ganska ensamma ugnsbakadekörsbärstomateroch den sista klicken senap i sin burk
Dela körsbärstomaterna i halvor och hacka salladslöken fint. Servera med haricot verts ochkokt ris. Fisk tillagas ofta panerad eller i någon fettig gratäng, men här blev fisken istället fräsch och annorlunda i kombinationen med kapris och tomat
Servera medkokt (eller kraschad potatis som min pojkvän hade – riktigt gott och krispigt. Dessutom går det att variera i det oändliga – fiskgratänger, soppor, grytor, stekt eller kokt – ja, det finns hur mycket som helst
Men för ett par veckor sedan gjorde jag denna laxhistorien med fetaost och soltorkade tomater. Så idag när jag stannade på vägen hem från jobbet för att köpa färsk fisk så ringde Johan och sa att han inte kom hem då vädret ställt till det med hans tåg
4 1/2 kruka oregano 1 vitlöksklyfta skal och saft av 1 citron (1 citron motsvarar 2 msk saft) 1 silverlök 250 g gula och röda körsbärstomater 4 msk olivolja salt och svartpeppar 2 pkt fetaost (à 150 g) Till servering bröd kalamataoliver Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Skölj och skär tomaterna i bitar, riv mozzarellan i bitar och fördela över fisken. Koka riset i en kastrull med vatten och salt enligt anvisningarna på paketet
Lägg i de ugnsbakade grönsakerna och mosa runt i smöret. Soppan serverade jag sedan med blandade örter och rester av de underbara långrostade tomaterna som jag gjorde tidigare i veckan
Fyll fisken med citron och smör. Man bör dock såklart ändå äta med viss försiktighet. Hur mycket jag än älskar fisk äter vi det oftast bara en dag i veckan och sedan blir det lunch dagen efter på det (om man har tur)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.