Supergod, saftig morotskaka. 1 dl sötning (jag använde Björksocker, vanligt socker fungerar det med). 1 dl sötning (jag använde Björksocker, vanligt socker fungerar det med)
Både jag och Vincent har ätit våra brödskivor med smör och ost (jag har även varierat med brie). Rör till sist ner detta bland de torra ingredienserna tillsammans med mjölken
Pannbröd medmorot. Ett roligt glutenfritt alternativ som jag definitivt kommer baka mer med. Det var längesedan jag bakade bröd så jag rotade runt i köksskåpen (det är inte det lättaste kan jag säga, skåpen är proppfulla med saker och vet inte ens vad jag har och inte har) och hittade en påse med Durramjöl som jag fick från Risenta för ett tag sedan
basilika & soltorkade tomater, rivet citronskal, brödkryddor eller varför inte göra ett sött bröd med fikon och mandlar, eller kanske bananbitar och krossad choklad
Alternativ riv morot/äpplet fint och blanda ihop för hand med vatten, salt och linfrön. Det här brödet brukar bakas på Spanien retreatsen och är helt otroligt gott Vi gör alltid foccacia style, alltså platt men ändå fluffigt bröd, med oliver, rödlök och körsbärstomater som på bilden, funkar såklart lika bra i brödform också
Strö över frön och täck med folie. Vispa äggen lätt och rör ner morotsröran. Känn med handen att det är fast och fint, låt annars stå inne 15 minuter till
Servera med hallon och ev kokosgrädde. Kladdkaka som behöver vila minst sex timmar före servering. 1 dl kokosolja1 dl kakaosmör2-5 msk stevia200 g viviani choklad 92%2 msk kakaoSmält smör, choklad och olja över vattenbad och blanda i resten
Det bästa är om man har en sån här mixer, men det funkar såklart med stavmixer också. Vi hade banan och ”blåbärssylt” till och det passade toppen, men andra bär eller lingonsylt funkar garanterat bra det med
Glutenfritt (low carb) knäckebröd med pumpa & havssalt. Jag hade tänkt baka en semla med nutellafyllning och choklad"grädde" men som vanligt så räckte tiden inte till (suck
Idag delar jag med mig av ett recept på lasagne som är både glutenfritt och vegetariskt. Lägg dom gärna i ättikslagen dagen innan och hyvla dem riktigt tunt med till exempel en potatisskalare
Jag var i kontakt medCarbZone häromåret, just med anledning av att de hade gluten i sina produkter, som på den tiden hade stämpeln LCHF på förpackningarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.