Hemmagjorda proteinbars har varit ett stående inslag som mellanmål både i veckorna och som när vi åker iväg någonstans de senaste åren, i våras bestämde jag mig dock för att se om jag kunde ta dem ett steg vidare för att få i mer protein och samtidigt hålla den totala energimängden konstant eller till och med få den lite lägre
Den lediga tiden har spenderats genom att åka en sväng till IKEA, hämta upp mina nya glasögon, tränat, tvättat, städat, kvalitetstid med älsk och självklart en massa stök i köket
Här har jag gjort en riktigt vaniljstinn variant toppad med lite nötsmul, och när man tar en sked av pannacottan uppenbarar sig en liten gömma av havtornsmarmelad
Proteinbar är någonting jag har gjort mycket nu en period. Det är bra att ha med sig de dagar man har många bollar i luften och jag är dålig på att hålla en jämn balans och äta på rätt tider
Mixa paranötter till de blir som mjöl och fördela det jämnt i blandningen tillsammans med linfröna. Bakade proteinbars i förmiddags, de blev riktigt goda dock är jag inte så förtjust i banan så jag ska prova att använda sötpotatis nästa gång istället
Kavla ut degen med hjälp av plastfolie. Smörj kniven med lite olja så fastnar den inte i degen. Bollar och bars går självklart att göra med mycket färre ingredienser
Fantastiskt goda kolamums medvaniljsmak. Rör ner det i smeten tillsammans med mjölken och smöret. Bred ut smeten i en form, ca 20 x 25 cm med bakpapper
Jag har gjort äppelmos tidigare men denna gången ville jag testa att utesluta sockret, jag tog istället Icas sötströ, smaksatte med kanel och vaniljpulver
Krämig och geleig konsistens med perfekt smak. Häll i serveringsskål och toppa med frukt eller bär. 2 dl växtmjölk (använde sojamjölk med gott resultat). Blanda ihop allt i en bunke med lock och ställ i kylen i ca 10 minuter. 2 dl växtmjölk (använde sojamjölk med gott resultat)
Det var på ett av dessa servicehus jag jobbade, men med tiden när ropen började skalla "valfrihet åt alla" så har servicehusen lagts ner för att politiker tycks tro att alla vill bo och sitta ensamma hemma och äta uppvärmd mat ur opersonliga och fantasilösa lådor
Täck med plastfolie och sätt på lock. Vid servering blanda saften med cirka 4 ggr vatten. Jättegod och enkel saft att göra och dessutom behövs det inte såå mycket socker som i 'vanlig' saft
Tyvärr är det i princip omöjligt för mig att avgöra vad som är problemet när det gäller just DIN kost och motion i och med att jag inte kan SE vad du gör
Smörj en bakform med löstagbar kant med matfett och strö den med kokos eller ströbröd. Här är ett recept på en sagolikt god kaka som smakar lite syrligt av lingon och en söt fyllning av vanilj
Nu gäller det att vara snabb med att hälla ner smeten i formarna. Blanda ordentligt och värm upp till 120°C på medelvärme. Kör vispen på medelhastighet i 5 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.