3 minuter
Blanda övriga ingredienser i en annan bunke och blanda sen försiktigt ner mjölblandningen med äggblandningen med en slickepott till en jämn smet.
Choklad- och passionsfruktsmoussetårta15-20 bitarBotten150 g smör3 dl strösocker1 dl kakao1 tsk vaniljsocker1/2 tsk salt2 ägg2 dl vetemjölMörk chokladmousse200 g mörk choklad2 gelatinblad2 ägg3 dl vispgräddeMjölkchokladmousse200 g mjölkchoklad2 ägg3 gelatinblad2 dl vispgräddePassionsfruktsmousse1 äggula1/2 dl socker1 tsk vanlijsocker125 g mascarpone2 msk koncentrerad exotisk juice3 gelatinblad2 dl vispgräddeGelétäcke3 passionsfrukter2 dl utspädd tropisk juice3 gelatinbladGarneringPassionsfruktHallonCitronmelissEv chokladstängerBottenSmält smöret i en kastrull. Späd den koncentrerade juicen något starkare än vad som står på förpackningen (jag brukar späda 1+3 istället för 1+4) Värm 1/2 dl av juicen på svag värme i en kastrull. 1/2 dl socker
Jag bakade en glutenfri rosa prinsesstårta med vaniljkräm och björnbärssylt. Vaknade upp i en solig söndag och tog mig ut på en promenad ner mot havet med Kerstin
PrinsesstårtaTårtbotten1dl mandelmjöl0,5dl kokosmjöl0,5dl bake pro1,5 tsk fiberhusk2tsk bakpulver3msk sukrin melis1/2krm stevia3 vispade ägg60g cream cheese1dl cream fraicheJag använde ett form med 19cm diameter. Marsipanen 3/4dl vatten1msk smör2,5msk kokosmjöl3,5dl mandelmjöl9msk sukrin melis1krm stevia1tsk fiberhusk1msk kokosmjöl0,5dl gräddeKaramellfärgKoka upp vatten, smör och 2,5msk kokosmjöl under vispning tills det blir som en riktigt tjock smet och ställ in i kyl tills det svalnat. 1/2krm stevia. 3/4dl vatten
Denna tårtan är lite annorlunda än de andra denna var med glutenfri chokladbotten fylld med hallonmousse och vanilj/citron mousse täckt med marängsmörkräm och sockerpasta till gästerna med gluten och nötallergi
En prinsesstårta är lätt att göra både äggfri och mjölkfri. 3 dl Mjölkfri kaffegrädde (50/50 mjölk och matlagningsgrädde/visp). 3 dl Mjölkfri kaffegrädde (50/50 mjölk och matlagningsgrädde/visp)
Glutenfritt/ mjölkfritt/Lchf, Tårtor den. Prinsesstårta på veganskt vis. » Hemsida/Bloggadress. eftersom en av familjemedlemmarna numera helst äter veganskt ville jag prova att baka en av favorittårtorna - den klassiska prinsesstårtan helt utan ägg eller mjölk
Rosorna gör du genom att kavla ut marspan och skär/ta ut tre cirklar (Jag brukar använda rund pepparkaksform), som du lägger omlott på rad och sedan rullar ihop
)Vegansk chokladtårtebottnen4 dl mjöl3 dl strösocker100 g mjölkfritt smör1 dl Sojayoghurt1 dl sojamjölk 1/2 dl Kakao 3 tsk bakpulver2 tsk vaniljsocker150 g 70% mjölkfri mörk chokladSmöra och mjöla en 25 cm form och sätt ugnen på 175 grader. 1/2 dl Kakao
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.