Jag gjorde denna tårta i helgen till 18 personer (Vuxna och tonåringar) och 6-dubblade då grundreceptet och gjorde då två bottnar (Två långpannor) och la dem på varandra
Budapestbakelsen förknippar man kanske mest att den rullas ihop, precis som en rulltårta. Men man kan också baka ut den som en rund eller fyrkantig tårta om man vill ”trixa” till det lite
Min lille grabb hade kals nu i mars och bjöd över hela klassen + några till. Tyvärr så råkade kalaset komma ivägen för influensan och flera av barnen hade blivit dåliga och kunde inte komma
(Vill man ha en hög tårta kan man ta fler ägg. Tårtan är spacklad och spritsad med vanlig vispgrädde smaksatt med Oboypulver, och sedan dekorerad med Ica's chokladpinnar
Spara lite fromage att breda över och runt hela tårtan så att marsipanen fastnar. Täck tårtan med marsipanen och tryck fast den runt kanten och skär bort överflödig marsipan
Förvara tårtan i kylen. Marängbotten. Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Tillsätt strösockret och fortsätt vispa till ett hårt skum
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.