Låt degen jäsa övertäckt ca 30-40 minuter till den minst har dubbel sin storlek. Grädda bullarna i mitten av ugnen för ca 7-10 minuter, beroende på ugn. 4-5 dl vispgrädde. 1 tsk god hallonsylt till varje semla
Bakverk och kakor -. Bröd och bullar -. Dessert -. 2016-01-24, 12. Nu är det snart dags för fettisdagen, närmare bestämt den 9 februari och vad passar då bättre än en hemmagjord semla. (10-12 st). 8-10 dl vetemjöl special (viktigt att det är special. Låt degen jäsa i ca 30-45 min. 1 10-12 st. 1 ägg 8-10 dl vetemjöl special (viktigt att det är special
Ingen bakelse i världen slår väl en hederlig semla. Därför är det väl inte mer än rätt att det ska finnas en semla som även glutenfria fikaivrare kan njuta av, så här års
Vaniljkräm- Häll mjölken i en tjockbottnad kastrull. Första gången i hela mitt liv jag äter en prinsess tårta och kan säga att den var god men skulle nog aldrig föredra sån tårta
Gör en liten grop i mjöl-smör blandningen och smula jästen så den ligger i gropen. Dessa små saftiga semlor, passar toppen till alla som inte riktigt orkar en vanlig stor semla
-) En nyttig variant av semla helt enkelt. -) Så här gör man. Jag är egentligen inget större fan av semlor och har aldrig varit men när jag hittade detta recept hos Åse på LCHF semla så var jag ju tvungen att testa
Nu mera finns det semla i alla dess varianter. Här bjuder jag på sockerkaks semla. Jag har fortfarande inte bakat den traditionella semlan vilken jag själv tycker är godast och oslagbar
Jag har hakat på trenden med att baka en annorlunda semla, om man nu får kalla de semla. De semlor som kommer i ny tappning tycker jag är kul och inspirerande och de jag provat är helt klart godkända, men de som är fyllda med annat än mandelmassa och grädde tycker jag inte ska få kallas semla, för det blir ju ett helt nytt bakverk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.