Syrad lök. Jag följde receptet ur Allt om mat och vin så noga jag kunde, och resultatet blev toppen. Torskrygg 400gCitronsaft 2 msk / 1/2 citronVatten 3 dlSalt 2 mskPanko 0,5 dlParmesan 0,5 dlSmörSyrad lökSchalottenlök 4 stÄppelcidervinäger 2 mskVatten 0,5 dlSojabönspuré Sojabönor 80-90 gVatten 1-2 mskKallpressade solrosolja 1-2 mskPressad citronSaltBräserade fänkålFänkål 1 litenTorrt vitt vin 1 dlSmörSaltGarneringForell/laxrom 50 g
Fänkål har sitt ursprung från Asien och Mellanöstern och är flitigt använd inom naturmedicinen. Anis tillsammans med fänkål rekommenderas för ammande kvinnor eftersom både örterna anses öka mjölkbildningen
Skala och skär ner alla grönsaker i mindre bitar, utom vitlöken som du bara krossar lätt med kniven. Tillsätt vinägern och sockret i det kokande vattnet och låt sockret lösa upp sig
Hur underbart är det inte att njuta av egen syrad gurka på Ryskt vis med smetana och honung. Råkar du snubbla över ett par kg importerad Västeråsgurka nu under senhösten (vilket torde vara ganska svårt) så hittar du receptet på syrad gurka här
Häll på grädden och krydda med salt och peppar. Fänkålen blir så mild och god. salt och peppar. Rengör fänkålen, skär bort topparna och dela varje fänkål i fyra bitar
Hacka örterna och ringla över tillsammans med oljan. Konstigt det där ändå, att benen känns så otroligt tunga ibland och nästa gång känns det som man flyger fram
Eftersom duck a l'orange är en myyycket traditionell rätt och vi råka ha en hög med apelsiner hemma måste tillbehören helt klart innehålla apelsin, och den här gången blev det en härligt fräsch apelsinsallad
Men My New Roots är en en blogg med bilder och upplägg som gör mig grön av avund. flott kamera, rekvisita, lampor, bildbehandlingsprogram och framförallt en dator som orkar hantera både stora bildfiler och bildbehandlingsprogrammet och så inte minst pengar till mer mat och fler ingredienser
För några helger sedan var vi också på landet och till middag åt den här übergoda fänkålen med tomat och gremolata vars recept jag hittade i Anna och Fanny Bergströms fina kokabok Kärlek, oliver och timjan - fänkål med tomatsås och gremolata
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.