En stor kopp choklad toppad med vispgrädde, krävdes för att få upp värmen igen i kroppen. Till middagen blev det en kycklinggryta, som jag gjorde i ugnen
Lägg den på en skärbräda och ringla över pressad citronsaft. Ansa och strimla purjolöken. Lägg alla grönsakerna i en eldfast form och ringla över olivolja
Det blev bra men en ganska fast marmelad. MarmeladfrånProvence5 stora syrliga äpplen (ej för mogna)250 gr torkade aprikoser¾ liter vatten1 liter socker1 dl skållad och skaladmandelSkala och kärna ur äpplena och skär dem och aprikoserna i små bitar. 1 dl skållad och skalad mandel
Servera med salladsblad. Hacka örterna fint och rör ned dem i kycklinggrytan. salladsblad. 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 2 msk smör 700-800 g kycklingfilé 2 röda paprikor 1 zucchini 400 g krossade tomater (1 burk) 2 dl crème fraiche eller kokosmjölk ett par stjälkar färsk oregano 0,5 kruka dill salt och peppar salladsblad
På sistone har det postats ganska många recept med curry – en krydda vi sällan använder hemma – så jag har gått med ett sug efter något i curryväg ett bra tag nu
2 gula lökar. Bryn kycklingbenen och lägg dem i en stekgryta. Hacka löken grovt och bryn den. I med lök, vitlök, tomatkross, buljong, vin, tomatpuré, sambal oelek och spiskummin i grytan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.