Blanda grädde, mjölk och vaniljstången + fröna i en kastrull. Fördela smeten i små ugnsformar. Känn efter om de är klara genom att röra lite på formarna, smeten ska dallra lite i mitten
Sila den varma blandningen över den mörka chokladen och rör ihop det hela till en jämn kräm. Servera med chokladsås eller sötad vispad grädde på toppen
Vi äter sällan efterrätt men förra helgen gjorde jag dessa små läckerheter. Jag följde Åses recept som hon delat med sig av några dagar innan men eftersom vi är en liten familj skulle jag halvera receptet
Pour a layer of caramel sauce on top of the chocolate cream, sprinkle with a pinch of salt, whip the double cream and add a dollop of whipped cream and finally, add som shaved chocolate
Men alltså den här desserten som Tove bjöd på när vi firade förnyår. OBS glöm ej saltet på toppen för det, kombinerat med den übersöta krämen blir en alldeles himmelsk kombination
Men en annan som skriver ännu mer passionerat om just kokosolja är Josephine Malene med bloggen A Tasty Love Story – och är du lik mig överhuvudtaget så kommer du garanterat att testa hennes Coconut & Chocolate Cups som är genialiskt goda
Det är väldigt enkelt att göra och det har inte riktigt blivit populärt att baka pain auchocolat än i Sverige men förhoppningsvis så hittar fler den gömda skatten i att kunna baka det här goda bakverket oftare
Skala steklöken och dela i halvor. Dela savoykålen och bryt ner den i mindre bitar. Koka alla grönsaker några minuter i kycklingbuljongen tills de blivit mjuka, men fortfarande har tuggmotstånd
Idag får det bli lite vanlig, rejäl vintermat go´vänner. Pot au feu, soppgryta eller pulled högrev. Det är ju första december, och det ligger lite pudrigt vitt på marken
4 600 g kycklingfilé 1 msk salt 2 morötter 1 blomkål 1 l hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 100 g sugarsnaps 4 minibaguetter 1 msk maizena majsstärkelse salt och peppar Örtkräm 1 vitlöksklyfta 2 dl crème fraiche 1/2 kruka basilika 3 msk örtagårdskryddor provencale Lägg till i inköpslistan
250 g färsk smördeg, på rulle 100 g nutella 75 g mörk choklad (av bra kvalitet) 100 g mandelmassa 1 apelsin, rivet skal 1 ägg (ekologiskt) mandelspån, att strö över innan gräddning florsocker, att pudra ovanpå bröden vid servering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.