Det är första gången som jag själv gör ”crashed potatoes” men jag vet att det är väldigt poppis bland andra matbloggare (speciellt i USA) och nu förstår jag varför
Wash, peel and dice potatoes. Boil the potatoes with bay leaf until fully cooked. While potatoes are cooking, heat one tablespoon of oil in a large pan
Sweet potato is one of my favorite things – I love the sweet earthy flavor and their versatality. You can use sweet potatoes in everything from curries, tacos, salads and other savory recipes, to sweets like pies and cakes, like the famous American sweet potato pie
Klassikern Quiche Lorraine, fransk ost- och skinkpaj, smaksatt med lite dijonsenap och persilja. Quiche LorrainePajdeg3 dl vetemjöl125 g smör1,5 msk vattenFyllning300 g kassler4 dl riven ost (ex 3 dl prästost, 1 dl parmesanost)4 ägg2,5 dl matlagningsgrädde1/2 msk dijonsenap3 msk hackad persiljaSalt, SvartpepparMixa ihop mjöl, smör och vatten. Paj med kassler, ost och en äggstanning smaksatt med lite dijonsenap och persiljaQuiche Lorraine - en fransk ost- och skinkpaj 3 dl vetemjöl
Inlägget Potato and Sweet Potato Fries dök först upp på A Big Heart & Soul - Jessica Clarén. Jag har länge liksom längtat efter att själv göra strips på det sättet som jag fått dem några gånger på restaurang
Sweet Potato Cake. Men det blev för mycket med alla smörkräm till kände jag och sen föll tårtan helt i glömska tills jag fick en liten tanke i höstas och testade att göra om den med några små-justeringar och ny frosting i form av whipped cream cheese
Crashed potato - Superenkelt och jättegott tillbehör till grillat/stekt kött/fågel. Jag har inga exakta mått utan går på känn när jag gör dessa goda potatisar
Ikväll mötte Norrland Frankrike i en klassisk Quiche Lorraine. Ibland är det enkla det goda och konsten med en Quich Lorraine tycker jag ligger i att få till en balans mellan en medelrökt skinka eller picnicbog i kombination med en bra balanserad sälta och mustig ton från timjanen
Pajdegen. Mät upp mjölet i en skål. Lägg i kylskåpskallt matfett, skuret i små bitar. Finfördela fettet i mjölet med en gaffel, med fingertopparna eller i matberedare till en smulig massa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.