Skala potatisen och riv den fint. Lägg den rivna potatisen i en sil. Tryck ut vätskan, men fånga upp den i en skål och låt stå tills stärkelsen sjunkit till botten
Nästa söndag är det våffeldagen men redan nu vill jag ge er ett recept på en matig variant. Dessa våfflor passar utmärkt som en god middag men även som en trevlig förrätt, då man kan servera dem genom att skära ut enskilda hjärtan
Smörj våffeljärnet med rikligt med smör och grädda potatisvåfflorna. Sparris- och jordärtskockssoppacharlottenlöksparrisjordärtskockakycklingbuljongmatgräddesalt och pepparSkala jordärtskockorna och sparrisen och spar sparrisknopparna
Jag hade kvar ris från en tidigare middag som jag använde dessutom hade jag kvar bacon från potatisvåfflorna och en bit kassler i frysen som behövde ätas upp
Riv potatisen, och krama ur vätskan. Blanda med de övriga ingredienserna, och grädda genast. Servera med löjrom, crème fraiche eller avhängd gräddfil och rödlök som fått dra i lite vinäger och en nypa socker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.