11.6 dl
torkade vita bönor som du blötlägger och kokar själv
11 msk
raps- eller olivolja
10.5 st
citron, saften
12 tsk
valfria örter, tex. örtagård
11 krm
saltSkala och finhacka löken. Skala potatis och morötter (vid behov) och skär i bitar. Fräs lök, potatis och morötter i lite olja i en stor kastrull i ett par minuter. Tillsätt buljongtärningar, sambal oelek, örter och vatten. Låt koka i ca 20 min eller tills potatis och morötter är genomkokta. Tillsätt tillsist grädden och servera. Medans soppan kokar kan du göra bönröran. Mosa de vita bönorna med en gaffel eller i en mixer. Rör ner olja, saften av citronen, örterna och salt. Vill du ha en "lösare" röra kan du tillsätta lite vatten för önskad konsistens. Servera soppan med bönröran och en bit bröd.
4 600 g små färskpotatisar 1 rödlök 1 röd chili 8 rädisor 1 knippe grön sparris 100 g smör eller margarin 1 dl skurna, blandade örter t ex persilja, gräslök, oregano, rosmarin 1 citron flingsalt peppar 4 ark grillfolie 600 g torskfilé Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Laga till hummer kan man ju göra på olika vis, oftast så har vi bara låtit dom få ett uppkok på spisen för att sedan hugga in med skaldjurskniv, gaffel och nötknäckare och doppat köttet i smält smör eller Rhode Islandsås med vitlök
Hade after work med kollegorna och på min lott föll att fixa tillbehör till grillningen. Originalreceptet kommer från Allt om mat, men jag har ändrat lite efter eget tycke och smak
Köttbullrna blev jättegoda med sin pikanta smak av citronskalet, vitlöken ochörterna. Vi hade pasta och en sallad på riven morot, ruccola och avacado smaksatt med pressad citron, salt och oivolja
Till kvällens middag bestående av baconlindad kyckling och råris valde jag att göra två såsiga tillbehör i form av en kall yoghurtsås med smak av citron- ochörteroch en ärtpesto
4 600 g små färskpotatisar 1 rödlök 1 röd chili 8 rädisor 1 knippe grön sparris 100 g smör eller margarin 1 dl skurna, blandade örter t ex persilja, gräslök, oregano, rosmarin 1 citron salt svartpeppar peppar 8 ark bakplåtspapper 600 g torskfilé Lägg till i inköpslistan
Varmrätten var av buffétyp och dels så fanns det korv och hamburgare från Waitrose, men också hemmamarinerade kycklingben, i en variant på denna marinad, och marinerad fläskfilémedaljongermedcitron, timjan, rosmarin och lite honung
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.