Imorse var det shopping på schemat tillsammans med Maria en kort sväng, och sen körde vi till Royal Corner i Växjö för medarbetarlunch tillsammans med kollegor
Hacka en näve perilja och blanda alltihop, täck över med plast. under tiden ber du en vän slänga in vitlöksbröden i ugnen så glöm inte att ta med mobilen till grillen
Blanda i pressad vitlök och pensla bullarna med smöret. Tillsätt olja, salt och det mesta av mjölet. Rulla bullar och lägg dem i formar, gärna i muffinsbleck
Bred ut smöret på brödskivorna (var generös, den enda synpunkten Oskar hade på det här vitlöksbrödet var att det gärna hade kunnat varit lite mer smör på) och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper
Pensla brödet på båda sidor med vitlöksoljan och strö sedan över flingsalt och oregano. Häll upp olivoljan i ett glas eller liknande och pressa i vitlöksklyftan
Blanda gräddfilen med grädden och äggulan, krydda efter smak och häll såsen i formen. Putsa vitkålshuvudet, dela det i fyra klyftor och skär ut stocken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.