1 timjanSkala
och skär potatisen i mindre bitar. Hacka löken och fräs den i smör i en kastrull.Tillsätt potatisen och fräs den en liten stund. Tillsätt vatten och buljongtärningar. Låt soppan koka ca 15 min tills potatisen är helt mjuk. Mixa soppan och tillsätt crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
Rosta solrosfröna i en torr stekpanna. Stek baconet knaprigt. Servera soppan toppad med rostade solrosfrön, bacon och timjan.
Rätten blev i slutändan friterad sötpotatis med rödlök, fetaost, rostadesolrosfrönoch gräslök. Häromdagen testade jag att skiva den och steka den i rikligt med olja, så att den blev knaprig på ytan
Denna gången blev det utan sås ochmedrostade grönsaker. Köttfärslimpa är en av barnens favoriter här hemma, det blir med lite olika smaker för varje gång, lite efter vad som finns hemma och vad vi är sugna på
Servera soppan i varma tallrikar, toppa med blomkål och knaperstekt bacon. Blomkål tillhör en av mina favoritgrönsaker med sin milda smak och den smakar underbart i en krämig soppa
Jag tycker att den här rätten behöver lite syra och därför är det gott med pressad citron i det brynta smöret och jag tror också att riven färsk pepparrot skulle passa fint
Tillsätt kikärtorna i det varma baconfettetoch rosta på medelvärme. Dela en pumpa på mitten, gröp ut kärnorna och lägg på en plåt med bakplåtspapper med snittsidan neråt
Ha ner vetemjöl, salt, ättika, smör och vatten i en bunke och rör ihop allt med en plastgaffel. Var noga med att också nagga pajen runt om i vinkeln där botten går över till kant
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.