Potatissoppa med bacon och rostade solrosfrön
Norrmejerier.se
Norrmejerier.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 6 potatisar av mjölig sort, ca 500 g
  • 11 gul lök
  • 11 msk Norrmejerier Smör
  • 18 dl vatten
  • 12 tärningar grönsaksbuljong
  • 12 dl Norrmejerier crème fraiche Senap-Vitt vin-Schalottenlök
  • 1 salt och nymalen peppar
  • 12 msk solrosfrön
  • 18 skivor bacon
  • 1 timjanSkala och skär potatisen i mindre bitar. Hacka löken och fräs den i smör i en kastrull.Tillsätt potatisen och fräs den en liten stund. Tillsätt vatten och buljongtärningar. Låt soppan koka ca 15 min tills potatisen är helt mjuk. Mixa soppan och tillsätt crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
  • Rosta solrosfröna i en torr stekpanna. Stek baconet knaprigt. Servera soppan toppad med rostade solrosfrön, bacon och timjan.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.