Ibland får man testa något nytt, denna gången testade jag att göra äggfria chiavåfflor. Dessa pancakesen va verkligen supergoda och man höll sig mätt på dem länge, win-win helt enkelt
Dessutom har jag märkt hur skadligt det är för både mig själv och andra att benämna mat som nyttig vs onyttig och endast fokusera på kroppen och inte sinnet - därför har jag jobbat hårt med detta och har inte längre några "förbud" (jag vet, sjukt, jag hade det innan och det var farligt nära tvångsmässiga förbud a la ätstörningar)
Då jag har två potatisbullsälskande ungar OCH dessutom är dom två våffelälskande ungar (plus en man som älskar potatis med än HåkanBråkan) så slår det här inte fel på något sätt här hemma - varken hos stora eller små
Jag minns från min barndom att de var lite peppriga och inrullade i florsocker-kristaller. Nuförtiden görs de med olika fyllningar och vill man skippa florsocker så kan man rulla de i sesamfrö, pumpafrö, solrosfrö eller annat frö som man vill, (men de blir inte samma utan sesamfrö
Som dessutom är gluten – ochmejerifriaoch därför passar dom flesta magar. Om degen är så pass kladdig att du inte kan rulla den mellan händerna utan att den fastnar – blöt händerna i kallt vattnet och ta sedan en bit deg som du plattar ut i din hand och fyller med mandelfyllningen
Använd de frön du har hemma och byt gärna ut mot något annat för att variera smaken. Att använda majsmjöl gör brödet glutenfritt och kan därför ätas av alla
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.