Dela sillen i mindre bitar. Lägg sedan laxen på i en form eller fat. Stöt vitpepparkornen tillsammans med saltet, sockret och saffranen i en mortel, fördela över laxen
Låt sillen rinna av ordentligt. Den här varianten smakar dock bäst om den får stå till sig några dagar i kylen, så vill du ha den med på midsommarbuffén bör du göra den typ nu, eller iaf under dagen
Finhacka rödlöken och tillsätt den. Vispa ihop crème fraiche, chilisås, stenbitsrom och kryddor. Låt stå kallt ett tag för bästa smaken, om tid finns gör dagen före för bästa smak
De här goda bröden är helt suveräna att använda till kebabrulle eller liknande. Du behöver inte ha tillgångtill någon ugn för bröden steks i stekpannan
Koka tills de är mjuka. Låt stå kallt fram till servering. Den här stod på buffébordet och blev najs. Vi gjorde den dagen innan så den fick gosa ihop sig
Jag dricker väldigt sällan sprit, men tilljulsillen är det gott med en liten nubbe. Ett stort fel i många olika sillrecept är att det inte står att sillen ska läggas in i ättikslag först innan den blandas med olika smaksatta såser
Jag har nyligen upptäckt att Bong har nytt recept på buljongtärningar utan konstiga tillsatser. Spara lite av citronsaften till avsmakning om du vill ha en mild sås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.