1 Fransk
variant:0,5 purjolök 2 tsk vitvinsvinäger 0,5 dl olivolja 1 tsk fransk senap
1 Grekisk
potatissallad:100 g fetaost 1 dl svarta oliver 0,5 rödlök 0,5 dl olivolja 2 tsk pressad citronsaftSkala potatisen och skär den i stora tärningar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Det tar ca 10 minuter. Låt tärningarna rinna av i durkslag och sedan svalna. Ställ kallt. Svenska variant: Blanda samman majonnäs, gräddfil, kapris, salt och peppar. Vänd försiktigt ner i potatistärningarna. Hacka rödbetan och skär gräslöken smått. Dekorera salladen med rödbeta och gräslök precis före servering. Fransk variant: Ansa purjolöken och strimla den fint. Spar några strimlor till dekoration. Vispa samman vinäger, olja och senap. Rör ner salt och peppar och vänd ner blandningen i potatistärningarna. Dekorera med purjolök. Grekisk variant: Tärna fetaosten och strimla rödlöken. Vispa samman olivolja, citronsaft, salt och peppar. Vänd ner blandningen, fetaost, rödlök och oliver i potatistärningarna.
Variera senapen mellan fransk eller skånsk beroende på tycke och smak. TipsNär potatissalladen har stått kan den ha dragit åt sig av såsen, då är det bara att röra ner lite mer filmjölk eller gräddfil till önskad konsistens
Idag står examen på schemat. Tre stycken ska hinnas med inom loppet av några timmar. Min kollega Emma tipsade om den här goda potatissalladen från Icas receptbank
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.