Potatissallad på tre språk
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg potatis, fast sort
  • 1 salt och malen vitpeppar
  • 10,5 dl majonnäs
  • 10,5 dl gräddfil
  • 12 msk kapris
  • 11 inlagd rödbeta
  • 10,5 knippa gräslök
  • 10,5 purjolök
  • 12 tsk vitvinsvinäger
  • 10,5 dl olivolja
  • 11 tsk fransk senap
  • 1100 g fetaost
  • 11 dl svarta oliver
  • 10,5 rödlök
  • 12 tsk pressad citronsaft
  • 11 kg potatis, fast sort salt och malen vitpeppar
  • 1 Svensk variant:0,5 dl majonnäs 0,5 dl gräddfil 2 msk kapris 1 inlagd rödbeta 0,5 knippa gräslök
  • 1 Fransk variant:0,5 purjolök 2 tsk vitvinsvinäger 0,5 dl olivolja 1 tsk fransk senap
  • 1 Grekisk potatissallad:100 g fetaost 1 dl svarta oliver 0,5 rödlök 0,5 dl olivolja 2 tsk pressad citronsaftSkala potatisen och skär den i stora tärningar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Det tar ca 10 minuter. Låt tärningarna rinna av i durkslag och sedan svalna. Ställ kallt. Svenska variant: Blanda samman majonnäs, gräddfil, kapris, salt och peppar. Vänd försiktigt ner i potatistärningarna. Hacka rödbetan och skär gräslöken smått. Dekorera salladen med rödbeta och gräslök precis före servering. Fransk variant: Ansa purjolöken och strimla den fint. Spar några strimlor till dekoration. Vispa samman vinäger, olja och senap. Rör ner salt och peppar och vänd ner blandningen i potatistärningarna. Dekorera med purjolök. Grekisk variant: Tärna fetaosten och strimla rödlöken. Vispa samman olivolja, citronsaft, salt och peppar. Vänd ner blandningen, fetaost, rödlök och oliver i potatistärningarna.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.