1 eventuellt
1 msk kaprisSkrubba och koka potatisen. Den ska inte bli alltför mjuk, prova med sticka. Låt den svalna helt och dela i halvor eller klyftor beroende på storlek.
1 Förväll
även sockerärterna någon minut i kokande vatten. Kyl dem i kallt vatten för att avbryta tillagningen.
1 Skala
och klyfta rödlöken. Koka upp vatten, vinäger och salt i en kastrull blanchera rödlöksskivorna i någon minut. Häll av i ett durkslag och spola löken med kallt vatten.
1 Skala
gurkan med potatisskalare. Klyv den på längden och kärna ur med en sked eller baksidan av skalaren. Skär gurkmånar och låt dem dra i en skål kallt vatten.
1 Skölj
och rensa rädisorna. Skär av rottråden men spara någon centimeter av blasten. Klyv rädisorna på längden och lägg dem i kallt vatten tillsammans med gurkorna.
1 Lägg
ihop alla ingredienserna i en burk med lock strax innan avfärd. Blanda med vinägrett (eller ta med separat). Glöm inte bestick!
Ringla olja i en plåt med kanter och fördela ut hälften av potatisen. Skala vitlöksklyftornaoch skär dem till halvor eller kvartar beroende på hur stora de är
lite matfett till att smöra formen med. Jag läser ganska många amerikanska matbloggar och har märkt att gratineratpotatismos verkar vara ett ganska vanligttillbehör där borta
KÄSERÖSTIMED KOKT POTATISOCH OST. RÖSTIMED RÅ POTATIS. 6 stora fasta potatisar, vinterpotatisar. 2 msk olivolja eller annan olja. 1 krm mald vitpeppar eller från kvarn. 6 kokta stora skalade potatisar. 1 dl riven lagrad ost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.