Linda hade fixat en fräsch potatissallad till badtunnefesten. Jag var med i en Instagramtävling för polarbröd där man skulle tagga polarstund och visa något med polarbröd man bjudit på
Jag har verkligen längtat efter långa frukostar i trädgården, varma sommarkvällar vid sjön, lata dagar i solstolen och långa middagar vid grillen med krispig potatissalladmed nyttiga ärter och rädisor
Det finns egentligen inget recept på den här salladen, blanda kokt kall potatis med de grönsaker du har hemma, i det här fallet sparris, rädisor och lite ärtskott
En potatissalladmedrädisor får därför avsluta årets sommar/jullov. Gillar ni potatissallad. (Kycklingen har jag bara stekt och kryddat med färdig blandning
Mixa senap, honung, olja och vinäger till en krämig dressing, smaka av med. Skär potatisen i bitar, strimla purjon, klyfta rädisorna och lägg i en bunke
VARM POTATISSALLADMEDRÄDISOR. Här en variant medrädisor, som ger fin sprödhet och smak åt salladen. Använd helst små eller medelstora färska potatisar till salladen
Skiva rödlök, tomater och rädisor och blanda ner i potatisen. Dela potatisen och blanda med senapen. Potatissallad ca 10 portioner ca 1,5 kg Färskpotatis 1 rödlök 1 knippe rädisor Lite färsk basilika 1 påse ruccola 2 tomater 1msk dijonsenap en skvätt vinäger En skvätt olivolja Lite parmesan eller annan smakrik ost 1. 1 knippe rädisor
Spola med kallt vatten så att kokningen avstannar och skär varje sparris i tre bitar. Denna är min nya favorit när det gäller potatissallad, den är otroligt god och väldigt fräsch
Låt stå i kylskåp med plastfolie över fram till servering. Skär rädisorna i små bitar. 1ca 8 st rädisor. Potatissalladen blir bara godare om den får stå ett tag före servering gärna 6-24 timmar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.