En lättgjord och väldigt god potatissalladmedpurjolök och kapris. Ställ in potatissalladen i kylen och låt den gotta till sig en bra stund innan servering
Dela potatisen och blanda med senapen. Potatissallad ca 10 portioner ca 1,5 kg Färskpotatis 1 rödlök 1 knippe rädisor Lite färsk basilika 1 påse ruccola 2 tomater 1msk dijonsenap en skvätt vinäger En skvätt olivolja Lite parmesan eller annan smakrik ost 1
Spola med kallt vatten så att kokningen avstannar och skär varje sparris i tre bitar. Denna är min nya favorit när det gäller potatissallad, den är otroligt god och väldigt fräsch
Låt stå i kylskåp med plastfolie över fram till servering. 1ca 5-10 centimeter purjolök eller ca 0. 1Ansa och skär purjolöken i tunna strimlor eller hacka rödlöken i små bitar. Potatissalladen blir bara godare om den får stå ett tag före servering gärna 6-24 timmar
Ställ potatissalladen kallt. Börja med att vispa samman alla ingredienserna till marinaden. Lägg dem i en skål och häll över marinaden medan potatisen ännu är varm
Ingredienser Portioner. 4 800 g potatis 3 schalottenlökar 1/2 dl hackad dill och persilja 1 - 1 1/2 msk kapris Sås 1 msk vinäger 2 tsk fransk senap 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 krm socker 3 msk raps- eller olivolja 1 msk vatten Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Täck med plastfolie, låt salladen stå och gotta sig i kylen en stund innan servering. Supergod och superkrämig potatissallad som passar perfekt att serveras vid de allra flesta rätter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.