Den här ljumna potatissalladenmeddill passar perfekt ihop med olika fiskrätter. Potatissallad är så gott, speciellt på sommaren när man kanske inte är sugen på varma saker
Idén till den här enkla potatissalladen, smaksatt med dippmix, fick jag från ett liknande recept som jag läste på den mycket trevliga bloggen 'Smaskelismaskens' (se här)
Toppa sen med räkor, ägg, rödlök, pepparrot och dill. Bottna ett fat med potatisen och salta lätt. 1 dl plockad dill. 600 g kokt potatis, i skivor 200 g skalade räkor 4 kokta ägg, grovhackade 1 rödlök, skivad 1 dl pepparrot, finriven 1 dl plockad dill 200 g smör salt
Gör likadant med gulbetorna. Skiva gurkor i tunna skivor och finhacka dill. Om färskpotatisen är stor, dela i kvartar och blanda tillsammans med gulbetorna
5 kg delikatesspotatis 4 rödlökar med blast 3 färska vitlökar, med blast (eller 1 knippe ramslök) 2-3 l körsbärstomater 0,5 l dill, hackad 5 l små spenatblad peppar basilika
Potatissallad är verkligen sommarmat, eller hur. 2 kg kokt, kall färskpotatis3-4 rödlökar0,5 dl finhackad persilja2 msk finhackad dill10 cm tärnad gurka3 msk stor kaprisDressing
Dela potatisen och blanda med senapen. Potatissallad ca 10 portioner ca 1,5 kg Färskpotatis 1 rödlök 1 knippe rädisor Lite färsk basilika 1 påse ruccola 2 tomater 1msk dijonsenap en skvätt vinäger En skvätt olivolja Lite parmesan eller annan smakrik ost 1
Spola med kallt vatten så att kokningen avstannar och skär varje sparris i tre bitar. Denna är min nya favorit när det gäller potatissallad, den är otroligt god och väldigt fräsch
Varva den varma potatisen med lök och dill i en skål. Jag gör många olika varianter på potatissallad under somrarna men den här klassiska med en vinägrett är nog godast ändå
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.