Varje sommar brukar jag göra minst en omgång av denna potatissallad. Salladen blir som allra bäst om man gör den några timmar innan den ska ätas eller helst dagen innan
Skala och skär potatisen i bitar. Skala äpplet och skär i bitar. Skala även rödlöken och hacka den fint. Blanda samman alla ingredienser till dressingen och rör till sist ner potatisen
Superenkel och god potatissallad, påminner om tsatsiki. FärskpotatisTurkisk yoghurt, mängd beroende på hur krämig man vill ha salladenVitlöksklyfta/orGurkaFlingsaltSvartpeppar, nymaldSvarta Kalamata oliverKoka potatisen och låt den svalna något
Ingredienser Portioner. 4 Färslimpa 1/2 dl ströbröd 1/2 dl mjölk 1 ägg 2 vitlöksklyftor ca 500 g kycklingfärs 1/2 tsk salt 2 krm peppar 140 g bacon Mos 900 g mjölig potatis 2 palsternackor 100 g parmesanost 2 dl mjölk 1/2 tsk salt 1/2 citron 65 g röd mangold Lägg till i inköpslistan
Dela potatisen och blanda med senapen. Skiva rödlök, tomater och rädisor och blanda ner i potatisen. Hyvla över ost och rör om Receptet kommer från recept
Denna är min nya favorit när det gäller potatissallad, den är otroligt god och väldigt fräsch. Vi hade den på midsommarafton till det grillade köttet på kvällen, det blev en hit
Tog du för mycket kryddor så blanda ner mer gräddfil/crème fraiche och/eller majonnäs. Blanda alltsammans ordentligt innan potatisen tillsätts (eftersom potatisen är mjukare och lätt går sönder vill man röra så lite som möjligt när man tillsatt den
Till de tunna revbensspjällen (ribs) åt vi en klassisk och god potatissallad. Självklart blev det grillat även i dag nu när både solen och värmen verkar ha hittat hit
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.