150 g
smör + extra att steka i 3 ägg 2 dl mjöl 1-2 dl mjölk 2 kokta potatisar, rivna salt och mald svartpeppar
1 Servering
löjrom hackad lök dill crème fraicheSmält smöret. Vispa ihop det med ägg och mjöl. Tillsätt mjölk och riven potatis. Stek små plättar i smör. Servera med löjrom, hackad lök, dill och crème fraiche.
Till den så blev det en klassiskt smörstekt toast med lite löjrom, creme fraicheoch lök. Och under tiden soppan är på väg att bli klar så steker du några toaster i smör och kryddar dem med lite havssalt
Grön ärtsoppa är en av mina favoritsoppor sedan länge (recept här), men att toppa den med creme fraîche ochlöjrom är något nytt och lyfter faktiskt soppan ytterligare några snäpp
4 Våfflor 75 g smör 1 dl mjölk 1 dl bovetemjöl 1 dl vetemjöl 1 ägg 1/2 tsk bakpulver 1 krm salt 1 dl kallt vatten Topping 1 rödlök 2 dl crèmefraiche 80 g löjrom nymalen svartpeppar dillvippor Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Klicka sedan på mandelpotatismoset, crème fraîche, löjromoch garnera med rödlök och gräslök. Mosa potatisarna fint med en gaffel och tillsätt lite smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.