Avnjut med knaperstekt fläsk och en kall öl om du är sån. I med gräddmjölken, vispa, vispa. stekt fläsk. 1 st blomkålshuvud i mindre bitar 3 st morötter i mindre slantar 2 st nävar gröna bönor i bitar 6 dl gräddmjölk (hälften hälften) 3 msk smör 3 msk vetemjöl salt socker svartpeppar Lite malen muskot stekt fläsk
Vänd på sidfläsket morgon och kväll i 3 dygn. Nu är det klart 500 gr sidfläsk. Använd salt utan jod om du tänker röka köttet annars får du en besk bismak
Stekt rimmatfläsk kan man ha många klassiska tillbehör till men idag väljer vi en len löksås som spetsas med lite vitt vin och lättcreme fraische istället för den mer vanliga bechamelsåsen
Vänd ner den i yoghurten och smaksätt med vitlök, salt och svartpeppar. Skär fläsket i bitar och stek. Fräs dem mjuka tillsammans med lite smör i ugnssäker stekpanna
Skär upp fläsket och smaka eventuellt av linserna med salt. Ät och skölj ned med en öl. Lägg ner fläskbiten i grytan, slå över linserna (då det var ospecificerade linser tog jag gröna), kryddorna och löken samt vatten så att det täcker linserna gott och väl
Jag hade köpt en riktigt liten, nätad fläsklägg, men de hela med ben är godare. Höstmat Nu när det rödgula hösttäcket lägger sig mer och mer över oss, är det gott med rejäl Husmanskost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.