PotatiskakaRecept på klassisk potatiskaka med soltorkade tomater. Servera gärna med kallskuret, stekt kött eller kyckling.

Ingredienser

  • mjölig potatis
  • 1 soltorkade, marinerade tomater, ca 60 g
  • 1 djupfrysta provensalska örtkryddor, ca 35 g
  • 1 salt
  • 1 svartpeppar
  • 1 ägg
  • 1 mellangrädde
  • 1, kallskuret, stekt kött eller kyckling
  • 18 bitar Ingredienser 1 kg mjölig potatis 1 dl soltorkade, marinerade tomater, ca 60 g 1 pkt djupfrysta provensalska örtkryddor, ca 35 g 1,5 tsk salt 1 krm svartpeppar 3 ägg 2,5 dl mellangrädde Tillbehör , kallskuret, stekt kött eller kycklingPotatiskaka – gör så här: Sätt ugnen på 200°. Klipp en rundel smörpapper och lägg i botten på en rund form med löstagbar kant (24 cm i diameter). Skala och skiva potatisen i tunna skivor. Strimla tomaterna. Varva potatis, tomater, örtkryddor, salt och peppar i formen. Vispa ihop ägg och grädde. Häll det i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Låt den svalna eller kallna.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.