Potatiskaka med spenat
Touchoftaste
Touchoftaste
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 10 st potatisar
  • 11 st lök, gul
  • 12 st vitlöksklyftor
  • 14 msk olivolja
  • 165 g bladspenat, färsk
  • 11 st ägg
  • 12 dl grädde
  • 1 salt och pepparSätt ugnen på 225˚C. Skala och koka potatisen nästan klar i lättsaltat vatten. Skala och skiva lök och vitlök tunt. Skär den kokta potatisen i skivor. Stek potatis, lök och vitlök i hälften av oljan i en stor stekpanna tills de blivit lätt gyllenbrun. Krydda med salt och peppar. Varva potatis och spenat i en smord form. Vispa samman ägg och grädde. Smaksätt med salt och peppar. Häll äggsmeten över potatisen i formen. Baka kakan mitt i ugnen tills äggsmeten börjar stelna, ca 15 minuter. Skär kakan i bitar i önskad storlek eller servera direkt ur formen.
  • Garnera med färska örter.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.