Klyfta lök, äpple och dela moroten på mitten och lägg ner i grytan tillsammans med lagerblad. Tag ut steken ur ugnen och skiva upp och lägg i uppläggningsfat med höga kanter
Och vad passar väl bättre så här till helgen än en krämig potatisgratäng. Vill inte påstå att jag provat mig fram till det ultimata receptet ännu, men den här varianten har jag gjort några gånger och den har utan tvekan blivit god
Potatisgratäng är nog det bästa tillbehöret jag vet till en bit kött. Lägg de i en stor kastrull tillsammans med mjölk, grädde, lök, pressad vitlök och salt
Strö till sist över ett lager riven ost. När potatisgratängen har fin färg kan du stänga av ugnen, hälla på grädden på kycklingen och riva ner ädelosten
Det drar ur stärkelse och leder till vattnig potatisgratäng istället för krämig. (Anledningen till att man kokar detta är att potatisgratängen går fortare att göra och att kryddorna fördelar sig bättre och potatisen och löken blir mjuka
Vi brukar mest äta potatis som tillbehör, men eftersom det är väldigt billig mat, som dessutom oftast är lokalproducerad, försöker jag ibland laga maträtter med potatis som huvudingrediens
Gratinera som vanligt och servera sedan de små portionsformarna till middagen. Funkar riktigt bra med helt vanlig potatisgratäng men även med en klassisk Janssons frestelse
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.