Stek svampen i smör och krydda med salt och peppar. Då kokar man den med grädden och potatisen. 4 portioner1 kg mandelpotatis½ gul lök2 klyftor vitlök4 dl grädde1 sk kycklingfondflingsalt½ kruka färsk timjansvartpeppar från kvarn150 g kantarellersmör150 g getost1
Stek bort allt vatten från kantarellerna. Jag serverade medpotatisgratäng och sallad. Under tiden så öste jag med smör på den så att den inte blev torr
Stek bort allt vatten från kantarellerna. Jag serverade medpotatisgratäng och sallad. Under tiden så öste jag med smör på den så att den inte blev torr
Potatisgratäng. Fortsätt på samma vis hela vägen upp och avsluta med ett lager potatis överst. Stek kantarellerna i torr stekpanna tills vätskan försvunnit
fräs kantarellerna i en stekpanna med smör, på med grädden och låt det puttra ner sakta. skär ur ytterfilerna från sadeln, krydda dom med timjan och peppar
Laga söndagmiddagPotatisgratängen är Nigellas recept, förmedlat av Sus. Det är en stor vild skog med rejält kuperad terräng, några hyggen, en del gallrat, men fortfarande en hel del gammelskog med gran och mattor av mossa
Kavla ut pajdegen på mjölat bakbord och klä en pajform med degen. ½ liter kantareller. Låt det hela få lite färg och putta sedan upp det mot kanterna av pannan för att få plats med att steka köttfärsen
Krossa vitlöksklyftorna med knivbladet (ett knep jag lärde mig av Jamie Oliver i ett av hans första program) så går det lättare att hacka och använda vitlöken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.