Här kommer receptet på den fantastiskt goda potatisgratäng som jag gjorde sist vi hade matgäster. Gratängen består av grovt riven potatis som blandas med hackad broccoli samt en mix av färskost och mjölk eller grädde
Krossa vitlöksklyftorna med knivbladet (ett knep jag lärde mig av Jamie Oliver i ett av hans första program) så går det lättare att hacka och använda vitlöken
Lägg de i en stor kastrull tillsammans med mjölk, grädde, lök, pressad vitlök och salt. Potatisgratäng är nog det bästa tillbehöret jag vet till en bit kött
Hur mycket mjölk man behöver späda med beror också på hur vattnig den potatissort man använder är. Det drar ur stärkelse och leder till vattnig potatisgratäng istället för krämig
Att passa på att göra färskostmedan ramslöken står i backen är ett måste för mig. Det man gör är att värma upp filmjölken och gräddfilen i en kastrull tillsammans med en nypa salt/valfri krydda och därefter sila den genom en silduk, en halvgles bomullsväv i ett durkslag fungerar utmärkt
Funkar riktigt bra med helt vanlig potatisgratäng men även med en klassisk Janssons frestelse. Det är så enkelt att slänga ihop olika sorters grönsaker med en äggstanning och lite ost, eller bara lite grädde
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.