Skala potatisen och skär den i skivor. Koka den på svag värme i mjölk, salt, peppar och muskot ca 10 min. Grädda potatisgratängen mitt i ugnen ca 20 min, eller tills potatisen är mjuk
Skala och skiva all potatis och lägg i en tallrik eller på den rena arbetsbänken. Potatisgratäng är så himla gott och ännu godare om man experimenterar med grönsaker och rotfrukter av alla olika slag
Grillad Potatisgratängmed Timjan. Här kommer recept på Grillad Potatigratäng för den som vågar trotsa vädret eller kanske faktiskt har välsignats med uppehållsväder
Vill inte påstå att jag provat mig fram till det ultimata receptet ännu, men den här varianten har jag gjort några gånger och den har utan tvekan blivit god
En rktigt smarrig potatisgratäng, kanske inte så nyttig men, men, ibland så får man gotta till det. Häll på grädden och ställ in i ugnen 225 grader 20 minuter, strö på osten och gratinera ytterligare 10 minuter
Skala och skiva sedan potatisen antingen för hand eller med matberedare. Häll över grädden. Tiden varierar beroende på tjocklek och sort av potatisen så smaka gärna och se så gratängen än genommjuk
Krydda med salt (ordentligt) och svartpeppar. Krossa vitlöksklyftorna med knivbladet (ett knep jag lärde mig av Jamie Oliver i ett av hans första program) så går det lättare att hacka och använda vitlöken
Lägg de i en stor kastrull tillsammans med mjölk, grädde, lök, pressad vitlök och salt. Efter att ha provat ett antal (jag menar många) recept i jakten på den perfekta potatisgratängen har jag nu fastnat för Nigellas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.