Detta bröd bör inte köras med timerfunktion utan startas omgående. Sätt bakmaskinen på program grovt bröd med vikt ca 700 g. 2 dl grovt rågmjöl (100 g)
Pensla med ägg och toppa m vallmofröna. 50 g jäst5 dl ljummet vatten1 msk olivolja1 msk rapsolja1 tsk brödkryddor1 msk sirap1 tsk salt½ dl linfrön12 dl rågsikt1 ägg till pensling och vallmofrön till "topping". Jäs 1 timme, forma till ca 18 frallor på en plåt,nagga dom med gaffel och jäs i ytterligare 30 min. 12 dl rågsikt
Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Blanda potatismjölet med 4 dl av vattnet och koka upp det under vispning tills det tjocknar. Rör ut jästen med 1 dl fingervarmt vatten i degbunken
Har du bakat med potatis någon gång. Tillsätt pressad potatis, honung, kryddor och rågmjöl. De här bröden med pressad potatis blir riktigt goda och saftiga
Nu har det kommit en nyttigare variant på det klassiska brödet, Hönö Rågmedråg och fullkorn. Jag och mamma var till och med på semester på Hönö och där köpte vi givetvis färsk Hönökaka direkt från bageriet
2 st brödUgnstemperatur 200 grader50 gr jäst6 dl kallt vatten3 dl rågsikt6 msk olivoljaca 12 dl vetemjöl special3 st potatis, kokt och pressad1 tsk brödkrydda1 msk saltBörja med att lösa upp jästen i det kalla vattnet, tillsätt oljan och rågsikt
Vi strosade runt och köpte en massa saker som vi inte visste vad vi egentligen skulle göra med. Men det hela slutade bland annat i en grönsakssoppa och ett potatisbröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.