Särskilt med de enkla tillbehören vi hade till. I söndags hade jag tänkt prova Thomas Kellers recept på confiterade anklår, men insåg när jag läste receptet att en dag liksom inte riktigt räckte till
Häll på Olivoljan och krama med händerna mangold bladen så att du bryter ner strukturen lite. (Går lättast om du gör det i en skål med vatten så att det inte stänker, sila sedan i ett durkslag)
Confiterade anklår med rödbetor, chévreost och baconinfuserade puylinseranklårankfettkryddor (t ex rosmarin, vitlök)kokta rödbetorchévre i grova smulorpuylinserbacon (gärna från Bondens i Hötorgshallen)Packa anklåren tätt i en kastrull, häll på ankfettet och eventuella kryddor
Du kan antingen välja att rimma köttet i saltlag eller göra en saltsörja smaksatt med örter. Blev helt kär i ett stycke kött för en tid sedan, nämligen confiterad fläsksida
Matiga och goda potatisbiffar som serveras med en fräsig örtyoghurt. Potatisbiffarna. De är goda att avnjutas som de är med en sallad eller varför inte bröd som ”burgare”
Rör ner det i moset tillsammans med uppvispat ägg, creme fraiche och mjöl. Rör ner den i moset tillsammans med pressad vitlök, limesaft, curry och dragon
smör & olivolja till stekning. Till blev det ugnsbakade grönsaker med italienska örter vilket jag spann vidare på till såsen som kryddades med salvia och vitlök
glasburkar med lock. Låt dem gärna stå en stund för att bli av med överflödig vätska. Klappa svampen torr med en handduk och varva dem på samma sätt som tomaterna och häll på fett
Lägg över stavarna på en plåt med bakplåtspapper och täck dem noga med ankfett. Servera genast med salt efter smak och varför inte lite hemslagen bearnaisesås – underbart gott som egen rätt eller som tillbehör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.