Skala och tärna potatis. 1/2 purjolök1 gul lök (behöver inte vara så stor)3-4 medelstora potatisar3/4 grönsaksbuljongtärning6 dl vattenSalt & peppar6 dl uppkokat vatten från en vattenkokareBörja med att skala och skära lök och purjolök, fräs lökblandningen i lite smör i en kastrull tills löken börjar mjukna lite. Häll i potatis, grönsaksbuljongstärning och kallt vatten( börja med 6 dl, resten av vattnet lägger du i senare vid behov). Låt småkoka i ca 15 min eller tills potatisen känns mjuk
Skala och dela potatisen i bitar (inte allt för små) och släng ner det i grytan Häll över vatten och buljongtärningar och krydda med timjan, salt och peppar
, Skala och skiva potatisen mycket tunt. Låt sjuda under lock tills potatis och purjo är helt mjuka, ca 20-30 minuter. 2 st strimlor citronskal avskalat med potatisskalare. 400 g potatis
Skruvad potatis. Det har snurrat en del klipp på nätet med skruvad potatis i ugn. Tyckte det såg spännande och gott ut, absolut ett trevligt sätt att servera ugns potatis på
fetaost, aioli och Sweet Baby Ray’s Hickory & Brown Sugar Barbecue Sauce. Krispigt rostad potatis med massa rosmarin, vitlök, flingsalt och masserad med olivolja
När vi ändå skulle äta bakad potatis till middag så passade jag på att göra en röra till. Skär ett kryss i skalet när de är klara och tryck ihop potatisen så att den öppnar sig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.