Pensla potatisen med oljan från plåten och salta lätt. Rulla runt potatisen lite i oljan. Tryck till varje potatis ordentligt så att de blir en dryg cm tjocka
Skala och skiva potatisen c. Slå över hälften av såsen och ge det ett par vrid med svartpepparkvarnen. Salta lite extra eftersom potatisen tar upp en del salt, såsen ska vara strax under gränsen till "för salt"
Häll av vattnet och låt potatisen kallna. Skala löken och skär den i tunna ringar. Skiva potatisen tunt. Blanda lökringarna med hälften av persiljan och vänd ner detta bland potatisen
Strö paprikapulver på potatisenoch rör om, fortsätt att röra om ett par minuter. I en gryta häller man i olivolja, när den är varm, så steker man den hackade löken, tills den börjar mjukna och tillsätt vitlöken, forsätt att steka dem ett par minuter, de får inte ta färg
Lägg potatisarna på en plåt. Häll över olja, peppar, timjan och krossade vitlöksklyftor. 700 g färskpotatis, kokt och kall. 700 g färskpotatis, kokt och kall 3 msk olivolja 4 klyftor vitlök timjankvistar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.