Efter en vecka på Kreta med massor av god grekisk mat så var det skönt att komma hem och äta något lite lättare som ändå mättar och då gjorde jag den här goda potatisochpurjolökssoppan till middag igår
I med purjo och låt den värmas lite innan du häller på buljong och grädde. Skala och skär lök ochpotatis i tärningar och låt dem svettas i olja i en kastrull en stund utan att få färg
Skala och skär potatisen i mindre bitar, häll i med purjon och vatten och buljongen. Häll i hälften av fraichen och värm upp, smaka av med salt och peppar
Potatisochpurjolökssoppamed knaperstekt bacon. koka upp vattnet med buljongtärningarna och hacka, potatis, lök, purjo, vitlök, häll sedan ner det i det kokande vattnet
Här serverad med tekakorna jag bakade igår. Potatis, purjolök och buljong. Enkel budgetsmart men också fantastiskt god och mättande soppa på bara tre ingredienser
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.