Hela den här dagen har jag hållt påmed ett långkok på grytbitar av nöt som vi ska äta imorgon till middag, grytor blir ju alltid godare efter att ha stått i kylen över natten men det doftar väldigt gott redan nu =)
Efter en vecka på Kreta med massor av god grekisk mat så var det skönt att komma hem och äta något lite lättare som ändå mättar och då gjorde jag den här goda potatis ochpurjolökssoppan till middag igår
I med purjo och låt den värmas lite innan du häller på buljong och grädde. Smaka av med salt, peppar och kanske lite cayennepeppar för att få upp hettan en aning
Slutligen höftar jag ihop en soppa som framförallt är inspirerad av det recept jag fick på Fond i Göteborg för flera år sedan, servitören som såg att jag gillade soppan kom tillbaks med instruktioner från kocken (här snackar vi service) som bland annat bestod i att endast använda den vita delen av purjolöken och blanda ner vispad grädde innan servering
blanda såsen som det står på blå band kartongen och gör exakt som det står för då blir det bäst nu vet jag inte vilken sås du tog men gör som det står bara
Morots- och kikärts biffar med parmesan. Forma till små biffar och vänd i panko (ströbröd) och stek på hög värme par minuter på varje sida tills dom blir gyllenbruna
Servera till kokt ägg, rostat bröd, baguette eller knäckebrödssmörgåsmed ost. Tänkte dela med mig av receptet vi lagade efter i torsdags, potatis ochpurjolökssoppa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.