11 st
baguetteSå här gör du 25 min Skala och skär potatisen i mindre bitar. Strimla purjolöken (använd även den gröna delen). Lägg allt i en kastrull med buljongtärningar och vatten. Låt sjuda tills potatisen är mjuk. Mixa slät med en stavmixer och smaka av med salt och peppar. Ringla ev i lite grädde vid servering. Rör ihop smör, persilja, vitlök och salt. Snitta baguetten och fyll snitten med smöret. Grädda mitt i ugnen ca 8 min. Servering Byt grädden mot crème fraiche för en lite syrligare smak Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 15
Servera den med ett gott bröd och saker är biff. Servera med ett gott bröd. Häll en skvätt olivolja i en kastrull och fräs den skivade purjolöken, den skall inte ta färg
Efter en vecka på Kreta med massor av god grekisk mat så var det skönt att komma hem och äta något lite lättare som ändå mättar och då gjorde jag den här goda potatis ochpurjolökssoppan till middag igår
Crème Vichyssoise - eller Potatis ochpurjolökssoppamed saffran. Slutligen höftar jag ihop en soppa som framförallt är inspirerad av det recept jag fick på Fond i Göteborg för flera år sedan, servitören som såg att jag gillade soppan kom tillbaks med instruktioner från kocken (här snackar vi service) som bland annat bestod i att endast använda den vita delen av purjolöken och blanda ner vispad grädde innan servering
Strimla baconen i små bitar och stek knaprigt medan soppan kokar. flingsalt och nymald peppar. Servera rykande het med bacon på toppen med en ostmacka till
Potatis ochpurjolökssoppamed knaperstekt bacon. koka upp vattnet med buljongtärningarna och hacka, potatis, lök, purjo, vitlök, häll sedan ner det i det kokande vattnet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.