Potatis- och purjolökssoppa med örtbaguette
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g potatis
  • 11 st purjolök
  • 12 st grönsaksbuljongtärningar
  • 11 l vatten
  • 1 salt och peppar
  • 11 dl grädde
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 11 dl finhackad persilja
  • 11 st vitlöksklyfta, riven
  • 10,5 tsk tsk salt
  • 11 st baguetteSå här gör du 25 min Skala och skär potatisen i mindre bitar. Strimla purjolöken (använd även den gröna delen). Lägg allt i en kastrull med buljongtärningar och vatten. Låt sjuda tills potatisen är mjuk. Mixa slät med en stavmixer och smaka av med salt och peppar. Ringla ev i lite grädde vid servering. Rör ihop smör, persilja, vitlök och salt. Snitta baguetten och fyll snitten med smöret. Grädda mitt i ugnen ca 8 min. Servering Byt grädden mot crème fraiche för en lite syrligare smak Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 15

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.