skala och täna potatisen i snå bitar, stek i smör salta efter smak, och häll sen i kastrullen. skala och hacka löken i små bitar, stek den i mycket snör, häll ner i en kastrull
Strimla purjolöken fint och tärna morot, rotselleri ochpotatis. Lägg i rotfrukterna och låt fräsa med någon minut innan du häller på buljong och vinäger och låter koka tills rotfrukterna är mjuka
SÅ GOTT och det är en billig och dryg middag som räcker långt. Skala och skär lök ochpotatis i tärningar och låt dem svettas i olja i en kastrull en stund utan att få färg
Tillsättpotatisenoch paprikan och låt fräsa med en liten stund. Skala och tärna potatisen. Tillsätt vitlöken och fräs ytterligare en liten stund tills löken mjuknar
Efter en vecka på Kreta med massor av god grekisk mat så var det skönt att komma hem och äta något lite lättare som ändå mättar och då gjorde jag den här goda potatisochpurjolökssoppantillmiddag igår
4 2 fintärnade potatisar 1 dm purjolök 250 g broccoli (spara ev en bukett till dekorering) ca 7 dl vatten 1 grönsaksbuljongtärning 250 g baconmjukost svartpeppar Lägg till i inköpslistan
Potatis- ochpurjolökssoppa. Fräs purjolöken i olja i en kastrull ochtillsättpotatisen. Och med en rabarberpaj till efterrätt går man garanterat mätt från bordet
Tillsätt det övriga och blanda väl. Degen ska fortfarande kännas fuktig och lätt klibbig. Till topping. Ös upp degen på bänken och arbeta den ordentligt tills den är jämn och elastisk
Till dess önskar jag trevlig helg och ger följande tips på middag någon av kvällarna i helgen, oxfilékuber med saffransrisoni och ugnsrostade grönsaker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.