Efter en vecka på Kreta med massor av god grekisk mat så var det skönt att komma hem och äta något lite lättare som ändå mättar och då gjorde jag den här goda potatisochpurjolökssoppan till middag igår
I med purjo och låt den värmas lite innan du häller på buljong och grädde. Skala och skär lök ochpotatis i tärningar och låt dem svettas i olja i en kastrull en stund utan att få färg
Kokt potatismed skal. Kraschad potatis. Krydda med salt, peppar och ingefära runt om. I onsdags var det vårruset efter att jag hade jobbat hela dagen och haft möte
Pressa de kokta potatisarnaoch blanda med äggen, krydda med salt & peppar. Potatisbullar är ultimata när du har lite kokt potatis från gårdagen kvar i kylen som du inte vet vad du skall göra med
Skala och skär potatisen i mindre bitar, häll i med purjon och vatten och buljongen. Häll i hälften av fraichen och värm upp, smaka av med salt och peppar
Potatisochpurjolökssoppamed knaperstekt bacon. koka upp vattnet med buljongtärningarna och hacka, potatis, lök, purjo, vitlök, häll sedan ner det i det kokande vattnet
Här serverad med tekakorna jag bakade igår. Potatis, purjolök och buljong. Enkel budgetsmart men också fantastiskt god och mättande soppa på bara tre ingredienser
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.