Detta är perfekt som plockmat, heta grillade kycklingvingar med smak av lime, ingefära och chili. Rör om och låt lagen stå och dra medans du gör kycklingvingarna och de grillas
En jättetrevlig middag och kväll blev det där vi bjöds på marinerad grillad fläskfilé, potatis från egna täppan som råstektes på muurikkan, hemlagad tomatsås och en fräsch grönsallad med mangold, grön paprika och haricot verts
Ta varje potatisoch picka massor med hål. Krämig gryta med pressad potatis. Solrosfrna blir sådär härligt rostade och saltade och passar såå fint till potatisen
Servera med vattenmelon- och fetaostsalladen ochgrilladepotatishalvor (helt frivilligt). Potatisgris som jag är nöjer jag mig ju inte med det, utan som tillbehör blev det även en repris på potatisen till kycklingen tidigare i somras
Servera till den grillade fisken. Servera med dillsmör, rostad potatisoch blandad sallad. Lägg dillstjälkar i fiskarna och bind ihop med dem med bindgarn, på ett par ställen
Marinerade kycklingben i rosmarin och oregano tillsammans medpotatisoch morötter. Skala morötterna, potatisenoch löken, skär potatisen i tärningar och morötterna i tjocka skivor
Jag gjorde även ett annorlunda tillbehör av sockerstekt potatis – det bara måste ni testa, blir supergott till just grillat med det lite söta som bryter av
Sväng runt detta medpotatisskivornaoch krydda med svartpeppar. Smaka av med salt på slutet, då sardellerna förmodligen är tillräckligt salta för att krydda upp potatisen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.